Wijkraad Deurne West

Zomeravondrondleidingen Kasteel Asten-Heusden

Altijd al benieuwd geweest naar het leven van kasteelheren of de heksenvervolging? Of benieuwd naar wat het Kasteel allemaal te verduren heeft gekregen tijdens de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar de kasteelruïne in Asten-Heusden tijdens de Zomeravondrondleidingen. Deze vinden plaats op alle donderdagavonden in juli en augustus (en zelfs nog eentje op de eerste donderdag van september, dit i.v.m. de late zomervakantie).

De rondleidingen starten om 19.00 uur en aanmelden is niet nodig. Deze Zomeravondrondleiding duurt 1 ½ uur en kost € 4,50 per persoon. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis. Locatie: Kasteellaan 1 in Asten-Heusden. 

Ook met een groep kun je terecht in Kasteel Asten-Heusden, neem hiervoor contact op met VVV Asten; Burg. Wijnenstraat 1 te Asten. Tel: 0493-692999 / www.landvandepeel.nl/nl/de-regio/asten De kosten voor een groep zijn € 4,50 p.p. met een minimum van 10 betalende personen.

Vrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje Deurne (herziene info 06-'21

Wat is AutoMaatje?

AutoMaatje is een vervoerservice voor en door buurt- of plaatsgenoten. Vrijwilligers vervoeren minder mobiele plaatsgenoten met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding.
Voor inwoners die slecht ter been zijn of een ander gezondheidsprobleem hebben en die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of van de Taxbus, biedt Automaatje de oplossing. Een bezoekje aan de kapper of de huisarts, maar ook een kopje koffie bij familie of vrienden in de buurt, behoren dan weer tot de mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen.

Hoe werkt het?

Uiterlijk 2 werkdagen van te voren neem je telefonisch contact op met AutoMaatje  om een rit aan te vragen. Een medewerker zoekt een chauffeur die op het gewenste tijdstip kan rijden. Als er een “match” is, worden de kosten besproken (€ 0,30 per km, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, plus eventuele parkeerkosten) en meldt de vrijwilliger zich op het afgesproken tijdstip.Wanneer het om een korte rit gaat, blijft de vrijwilliger in de buurt. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit, dan maakt de vrijwilliger een afspraak met je over het tijdstip van de terugreis.De kosten van de rit worden rechtstreeks aan de vrijwilliger betaald.

Hoe kom ik in contact met AutoMaatje?

Wil je je inschrijven als deelnemer en een rit aanvragen bij ANWB AutoMaatje?  

Wil je  graag meer informatie ontvangen, deelnemer of vrijwilliger worden, dan kun je contact opnemen. 

  • In Deurne via (0493)441405. op werkdagen zijn we van 09.00 - 12.00 uur bereikbaar.

 

Hoe kan ik vrijwilliger worden bij AutoMaatje?

We zoeken chauffeurs met eigen vervoer en zgn. 'matchmakers',  mensen met sociale én computervaardigheden, die vraag en aanbod willen koppelen. Heb je belangstelling om een paar uurtjes per week voor plaatsgenoten klaar te staan of wil je meer weten? Neem dan contact op via bovenstaande telefoonnummers of email-adressen of met een van onze medewerkers.

Neem contact op met onze specialisten: Patty van Rooy

Coördinator Automaatje - Wonen met Gemak |  (0493)352500  0648576618
 
Meer  informatie is tevens te vinden op de volgende website:
https://www.levdeurne.nl/lokaal-aanbod/zorgen-voor-elkaar/anwb-automaatje

UITNODIGING

SPECIALE ONTMOETINGSCAFE

CRATOSVRIENDEN

Ken je het speciale ontmoetingcafé van Stichting Cratosvrienden nog niet?

Dan wordt het hoog tijd om daar eens kennis mee te maken. Het café is zo speciaal omdat het opgericht is voor mensen die graag in een rustige, prikkelarme omgeving willen verblijven met anderen die daar ook behoefte aan hebben.Muziek mag je zelf meebrengen en uitkiezen. Zonder muziek kan het ook. Wil je schaken, een dartpijltje gooien, kaarten, sjoelen of praten over een film die je gezien hebt of een boek wat je gelezen hebt? Gewoon een pilsje of kopje koffie drinken, een beetje buurten of alleen maar lekker zitten en luisteren en naar anderen kijken?

Het kan allemaal in het ontmoetingcafé. Voor de prijs hoef je het niet te laten, de entree is één euro en de consumpties zijn spotgoedkoop. Er zijn altijd twee vrijwilligers aanwezig die zorgen voor de bar en voor een praatje of spelletje.

 

Voor dit jaar staan de volgende data vast:

vrijdag 25 september vanaf 19.30 tot 22.00uur

vrijdag 30 oktober vanaf 19.30 tot 22.00uur

vrijdag 27 november vanaf 19.30 tot 22.00uur

 

Locatie:

Cratoscentrum

Rembrandt van Rijnstraat 5b 5753BE

Deurne- st. Jozef.

 

Voor info: Rieneke Oosterveen  (tel. 0651960320) 

 

KLEDINGINZAMELING

HANDBALVERENIGING

DE SPRINT

ZATERDAG 3 OKTOBER 2020

kleding_inzameling_de_sprint.pdf
Downloaden

 ANWB AutoMaatje Deurne  (van start per 1 nov. 2019)

 

De eerste rit van ANWB AutoMaatje zal worden uitgevoerd door Wethouder Marnix Schlosser. Om 13.00 uur arriveert hij met de eerste deelnemer op het gemeentehuis. Aansluitend is de officiële feestelijke start van ANWB AutoMaatje Deurne. Onder het genot van een stuk taart, koffie en thee. Iedereen is welkom. De werkgroep is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

 

Ook in Deurne zitten veel mensen gedwongen achter de geraniums met een sociaal en mobiliteitsprobleem. Dit leidt tot eenzaamheid. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks uit hun huis en raken in een isolement.

 

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Het vervoer van ANWB AutoMaatje Deurne beperkt zich niet tot een bezoek aan het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. ANWB AutoMaatje kan ook worden ingeschakeld voor leuke uitjes zoals een bezoekje afleggen, naar de kapper gaan of gezellig winkelen.

 

Deelnemers die graag gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje kunnen vanaf 1 november bellen naar: 0493- 441 405. Uiteraard zijn wij ook altijd nog op zoek naar Vrijwilligers. Zij kunnen zich nu al melden bij:
Lenneke Geurtjens
lenneke.geurtjens@levgroep.nl
06 14871323
of
Bert Lenders
bert.lenders@levgroep.nl
06 89971244

De vrijwilligers die wij zoeken:

·Chauffeurs. Als vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. 

·Telefonisten. Elke doordeweekse ochtend van 9 tot 12 bellen mensen die graag gebruik willen maken van een automaatje. Je krijgt telefoontjes, maakt een praatje en noteert de gegevens.

· Intakers en planners. Huisbezoeken afleggen bij nieuwe vrijwilligers en hulpvragers. Met een computerprogramma en een telefoontje naar een chauffeur plan je een rit in.


Met vriendelijke groet,
Lenneke Geurtjens
Wijkwerker Neerkant
Zorg in Deurne

tel: 06 - 148 713 23 - E-mail: lenneke.geurtjens@levgroep.nl
www.levgroep.nl

Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag  

21 augustus 2019 vond onderstaande bijeenkomst plaats. Er was een mooie opkomst. Vanuit de gemeente zullen we een verslag ontvangen over de besproken punten. Dit zal uiteraard gedeeld worden op deze website ter kennisgeving. 
Wat vind jij van de maatschappelijke voorzieningen zoals de school, het gemeenschapshuis en sportlocaties in Deurne West?
 
De gemeente neemt jouw mening graag mee in het plan voor de ‘Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt’ dat de gemeenteraad begin volgend jaar vaststelt.
Dit plan brengt in beeld of de gemeente Deurne in de dorpen en wijken een goed voorzieningenniveau heeft. En welke slimme keuzes en combinaties we daarin kunnen maken. Hiervoor organiseert de gemeente gespreksavonden in alle dorpen en wijken.
Woon je in Deurne West en wil je graag meepraten? Kom dan naar de gespreksavond op woensdag 21 augustus (aanvang 19:30 uur in D’n Houten Hoek). We vinden het fijn als je je van tevoren aanmeldt, maar je mag ook zo binnenlopen. Je kunt je aanmelden via info@deurne.nl, onder vermelding van ‘aanmelding gespreksavond Deurne West’, of bel het centrale telefoonnummer van de gemeente Deurne (0493) 38 77 11.

Een nieuw gezicht in de wijk! Margriet Eickes stelt zichzelf graag aan u voor!

voorstellen_deurne_west_margrieteickes.pdf
Downloaden

Ook dit jaar willen we als Wijkraad wederom mee doen aan de Burendag via het Oranje Fonds.

 

Er zijn al diverse ideeën ter tafel gekomen tijdens de vergaderingen en overleggen van de wijkraad zoals ;

  • multicultureel wijkfeest
  • soort van braderie, wellicht statushouders hierin betrekken om zaken uit de eigen cultuur te kunnen presenteren/delen,
  • creatieve individuen de kans geven om tentoonstelling/ mini-workshop te kunnen geven,
  • kinderen de mogelijkheid geven met de handen bezig te zijn, te creëren/ontdekken enz. 
WE HOREN GRAAG WAAR JULLIE INTERESSE LIGT? HEB JE EEN LEUK IDEE OF VOORSTEL : DEEL HET MET ONS!!!          Wijkraad-Deurnewest@outlook.com

       Stichting Grip op Schuld Deurne

Grip op Schuld helpt inwoners van Deurne die financiële problemen of schulden hebben of dreigen te krijgen. Een gecertificeerd en deskundig maatje helpt om de financiën van de hulpvrager op orde te krijgen en te houden. Het maatje bevordert op die manier de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de hulpvrager. De hulp vindt plaats zolang het nodig is en is geheel gratis, terwijl de privacy is gewaarborgd!
Nieuw maatjes zijn altijd welkom!
 
Inloopspreekuur: elke maandag van 09.00 tot 12.00 uur of op de afspraak
 
Voor meer informatie en hulp: 06 3740 2232 / Email: info@gripopschulddeurne.nl
Adres: Oude Martinetstraat 2, Deurne (zij-ingang gemeentehuis)
www.gripopschulddeurne.nl
 

 

Openbare Verlichting

6/02/2019 Update  Plan Openbare Verlichting
 

In de dorpen en wijken in de gemeente Deurne wordt de oude straatverlichting vervangen door nieuwe ledverlichting. Er gaat ook verlichting weg of deze is al weggehaald. Op fietsroutes tussen de dorpen komt juist extra verlichting. Samen met de dorps- en wijkraden bekijkt de gemeente welke verlichting weg kan en wat goede plekken zijn voor extra fietspadverlichting. De gemeente neemt de uiteindelijke beslissing over wat weg gaat en wat blijft staan.

 

Waarom minder licht in de gemeente?

De gemeenteraad heeft in 2015 een plan voor de verlichting vastgesteld. Dit plan wordt nu uitgevoerd. Het vervangen van de oude straatverlichting naar nieuwe led verlichting kost veel geld. Om dit te kunnen betalen, wordt er verlichting weg gehaald. Ook willen we hiermee energie besparen.

 

In uitvoering

Op de website van de Gemeente Deurne leest u de stand van zaken van de uitvoering per gebied (Klik hier om rechtstreeks naar de website te gaan.)

 

Deurne West, Heiakker en Koolhof

Ook in deze wijken hebben we de verlichting inmiddels verwijderd. De komende drie weken vervangen we de oranje verlichting door ledverlichting. Ook hier geldt dat we de reacties van inwoners samen met de wijkraden zorgvuldig bekijken en maatwerk toepassen waar noodzakelijk. De verwachting is dat dit voor de zomer is afgerond.

 

Algemeen

We houden de dorps- en wijkraden actief op de hoogte. De grote hoeveelheid reacties maakt dat het verwerken van alle reacties langer duurt dan gebruikelijk. Via onze website en in het Weekblad van Deurne plaatsen we regelmatig berichten over de voortgang. Ondanks dat we de uitvoering zo zorgvuldig mogelijk en in samenspraak met inwoners hebben uitgevoerd, merken we dat dit niet overal tot de voor iedereen gewenste situatie leidt. Alle nakomende reacties nemen we in behandeling voordat we een project afsluiten. Bij onze afwegingen is de verkeersveiligheid te allen tijde leidend.

De afgelopen maanden zijn met alle dorps- en wijkraden gesprekken geweest over het proces dat doorlopen is, de ondersteuning vanuit de gemeente, de reacties van inwoners en de vervolgstappen. In Neerkant is ook met een aantal inwoners een evaluatie gehouden. Op basis hiervan stellen wij een evaluatieverslag op met leerpunten voor toekomstige projecten.

 

Verlichting brandt weer de hele nacht

Tot voor kort brandde de verlichting na 23.30 uur om en om. De helft van de lantaarnpalen stond dan dus uit. Sinds maandag 21 januari is dit omgezet. Nu brandt na 23.30 uur alle verlichting, behalve de verlichting die als proef is uitgeschakeld. Dit was ook de afspraak die is gemaakt toen de gemeenteraad het plan vaststelde voor minder verlichting in de gemeente Deurne.

Storingen

Tot slot, we hebben sinds half oktober te maken met een fors aantal storingen in de lampen en in het netwerk. De storingen in de lampen is verklaarbaar vanuit het feit dat onze verlichting oud is. Onze aannemer rijdt nu elke dag met een hoogwerker rond om de storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Voor de kabelstoringen zijn we afhankelijk van netbeheerder Enexis. Hierop hebben we helaas geen invloed. Indien de kabelstoring met een meetwagen opgespoord moet worden, kan het lang duren voordat deze hersteld is.

 

Tekeningen met de aanpassingen  

Bij het kopje PDF documenten kunt u de tekeningen bekijken per gebied. Ook op de site van uw eigen dorps- of wijkraad kunt u deze vinden.

 

Klachten, opmerkingen of tips?

Er is geprobeerd om iedereen te betrekken bij de planvorming. Mocht u toch een opmerking, klacht of tip hebben, spreekt u dan niet de betreffende dorps- en wijkraad hierop aan, maar de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor het verminderen van de verlichting. U kunt hiervoor gebruik maken het contactformulier op de website van de gemeente: klik hier

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
04/2018 Update: Nieuw plan voor openbare verlichtingklik hier
 

In de afgelopen maanden is er op diverse plekken in de gemeente verlichting bijgeplaatst op schoolfietsroutes, verlichting verwijderd binnen of buiten de bebouwde kom en verlichting verduurzaamd. Dit alles vanuit de opdracht van de Raad om minder verlichting te hebben.

 

Verloop van de proef

Op dit moment loopt de proef nog in Walsberg, St. Jozef en de Zeilberg. Begin januari wordt, naar aanleiding van alle reacties, het definitieve plan bepaald. In 2019 wordt ook in overleg met betrokkenen naar het centrum gekeken.

 

Tekeningen met de aanpassingen  op de website van de gemeente (zie link bovenaan artikel)

Bij het kopje PDF documenten kunt u de tekeningen bekijken per gebied. 

 

Klachten, opmerkingen of tips?

Er is geprobeerd om iedereen te betrekken bij de planvorming. Mocht u desondanks toch klachten, opmerkingen of tips hebben, spreekt u dan niet de betreffende dorps- en wijkraad hierop aan, maar de gemeente.

De gemeente is verantwoordelijk voor het verminderen van de verlichting.

 
(Bron: gemeente Deurne 04-2018)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OPENBARE VERLICHTING
 
De gemeente Deurne gaat na Neerkant verder met het vernieuwen van straatverlichting. In de afgelopen twee jaar hebben dorps- en wijkraden veel werk verzet voor het plan dat nu uitgevoerd wordt. Dit alles is het gevolg van het beleidsplan dat in 2015 door het gemeentebestuur is vastgesteld.
Klik hier voor de pdf documenten te weten: het plan en de bijlage.

Wat gaat er gebeuren?
In alle gebieden gaan we dit jaar de verlichting verwijderen zoals afgesproken en verlichting bijplaatsen. Dat gebeurt gelijktijdig per gebied. Daarnaast gaan we de oude gele/oranje verlichting (dit is natrium houdende verlichting ofwel Son/Sox-verlichting) die niet gesaneerd wordt, als eerste verduurzamen. Deze verlichting geeft geen goede kleurweergave en minder licht op straat dan de witte led verlichting.
 
Binnen de bebouwde kom van Deurne worden lantaarnpalen verwijderd. Een groot deel van deze lantaarnpalen krijgt een nieuwe bestemming langs fietspaden aan de Vlierdenseweg – Liesselseweg – Loon – Neerkantseweg – Kanaalstraat – Oude Peelstraat en het stukje Heikant tussen Kanaalstraat en het viaduct over de A67. De oude lampenkap wordt ververvangen door een nieuwe LED lampenkap. Deze fietspadverlichting wordt gesubsidieerd door provincie Noord Brabant.

Ook in Vlierden, Liessel en Helenaveen worden zowel binnen als buiten de bebouwde kom lantaarnpalen weggehaald. Dit gebeurt pas nadat er fietspadverlichting is aangebracht.
Overal waar verlichting wordt weggehaald hebben dorps- en wijkraden onderzoek gedaan en met de gemeente overleg gevoerd. De gemeente is dankbaar voor al dit werk en staat vierkant achter de voorstellen die de dorps- en wijkraden hebben gedaan over waar verlichting weg kan en waar alternatieven komen zoals reflectoren, schrikhekken en rotonde-verlichting.
 
In Deurne West hebben we 72 stuks van die geel/oranje verlichting staan, waarvan er na het saneren nog 50 stuks over blijven die we ombouwen naar witte ledverlichting.
De ombouw naar witte led verlichting in Deurne West heeft betrekking op de volgende straten:
-       Binderendreef tussen de N270 en het spoor
-       Dukaat
-       Kleine Bottel
In deze straten blijft de verlichting na de ombouw ook na 23:30 uur branden, gedimd net als in de rest van de gemeente.
Volgend jaar gaan we weer een deel verduurzamen. In elk gebied wordt dan een deel van de verlichting voorzien van duurzame verlichting.

Wanneer gaat het gebeuren?
De start van de werkzaamheden is in het voorjaar van 2018. 
Klik hier voor het pdf documenten te weten : Openbare Verlichting Deurne West
en de planning voor het saneren binnen de kom
Vanzelfsprekend is de planning onder voorbehoud i.v.m. de weersomstandigheden etc.
Hierna volgt de planning voor de ombouw en dergelijke.
De werkzaamheden worden in het najaar van 2018 opgeleverd.
 
Wat gaat er hierna nog meer gebeuren?
Walsberg, Zeilberg, en Sint Jozefparochie
Ook de wijkraden van de Walsberg, Zeilberg en de Sint Jozefparochie zijn bezig met het maken van plannen. U heeft hier waarschijnlijk al het een en ander over gelezen of bent al op een informatieavond geweest. Als deze plannen definitief zijn vastgesteld worden deze op de website van de gemeente gepubliceerd.

Overige gebieden
Er zijn nog globaal twee gebieden in de gemeente waar nog niet bekend is wat er met de verlichting gaat gebeuren.
Het ene gebied ligt omsloten ten noorden van de N270-Helmondsingel en de Bakelseweg.
Het andere gebied ligt tussen de N270-Helmondsingel en de binnenring van Deurne.
Ook over de Helmondseweg bij ORO, Daalder en Florijn moet nog uitgezocht worden wat er gaat gebeuren.
 
(Bron: gemeente Deurne)
 

BURENDAG 2018 

 U/Jij komt toch ook?!
 
Met medewerking van:
Oranje Fonds, De Gebackerij, Party Home &
Springkussenverhuur de Peel
 
's Morgens gaan we vanaf 10.00u aan de slag om de wijk op te schonen, voor de helpers is er aansluitend een lunch. Vanaf 13.00u start een gezellige middag vol met gave attracties en spellen voor JONG & OUD!!! 

                        Wijkbijeenkomst Buurtpreventie 

Beste bewoner(s) van Deurne West,
 
Tijdens de wijkraadvergadering van woensdag 13 december 2017 is er onder andere gesproken over de inbraakpiek in onze wijk. Diverse bewoners waren aanwezig bij deze vergadering en zij hebben aangegeven behoefte te hebben aan meer informatie over buurtpreventie, waaronder de whatsapp - groep ‘Deurne Alert’. Ook heeft men aangegeven graag de mogelijkheden met elkaar te bekijken tot het opstarten van een ‘Kijk Uit groep’.
 
Veiligheid in de wijk is natuurlijk iets wat alle bewoners aangaat.
 
Daarom nodigen wij U uit om deze bijeenkomst bij te wonen.
Deze zal plaatsvinden op :
 
Woensdag 24 januari 2018
20.00 uur in Wijkhuis d’n Houten Hoek
 
Tijdens deze bijeenkomst zullen de wijkagent, de wijkbeheerders/oprichters van de whatsapp-groep en
Kijk Uit Zeilberg ook aanwezig zijn om bewoners te informeren.
 
Kunnen we rekenen op uw komst?
We sluiten de bijeenkomst om uiterlijk 21.30 uur af, waarna u nog een half uurtje na kunt praten met elkaar over de avond.
 
Met vriendelijke groet,
Wijkraad Deurne West 
 

Informatie over :

Open Jeugdkamp Zeilberg

Ook dit jaar organiseert Open Jeugdkamp Zeilberg weer een week vol pret en plezier.
Dit jaar gaan we terug in de tijd, het thema is “Back tot the 90’s”. We zijn op zoek naar jongens en meisjes van 6 t/m 15 jaar oud die met ons mee willen gaan! We gaan op kamp van zaterdag 14 juli tot en met zaterdag 21 juli 2018 naar de tijd van Flippo’s, Klaparmbanden, Tamagotchi’s, kleine speentjes, Telekids en goede muziek... voor jullie papa’s en mama’s natuurlijk heel herkenbaar!! Vind jij het leuk om met ons mee te gaan? Kom dan naar de inschrijving op zondag 1 april 2018 van 11:00 - 13:00 uur in SCC Den Draai, Blasiusstraat 2 Deurne/Zeilberg.
Wees op tijd, want er is maar plek voor 100 kinderen in onze tijdcapsule! Voor € 60,- kun jij met ons mee op dit avontuur. Ga jij mee??
 
Daarnaast zijn we nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die ons team van leiding graag zouden willen komen versterken. Ben jij of ken jij iemand met talent om met veel enthousiasme een groep kinderen een hele week te entertainen? Ben je 18 jaar of ouder? Ben je beschikbaar in de 2de week van de schoolvakantie dan is dit misschien wat voor jou. Stuur je aanmelding naar info@ojkz.nl
 
Kijk voor meer informatie op www.ojkz.nl
 

Samenvatting van de Presentatie  dhr. Arjan Dekkers van de

Energie Adviesbank op 13-12-2017

Over het overstappen naar ander energiecontract.
Over hoe om te gaan met de soms agressieve manier door "deur aan deur" verkopers.
 
Deze verkopers beloven van alles maar meestal komt het neer op een sigaar uit eigen doos.
Zelden of nooit is een contract met een gratis laptop of iets dergelijks goedkoper.
Het door hen regelen van de overstap boete betaal je ook zelf.
Deze kosten worden in de prijs verrekend!

Daarom is het belangrijk dat je geen appels met peren vergelijkt.
Wil je vergelijken of het contract wat deze verkopers aanbieden inderdaad gunstiger is dan het huidige contract dan is dit heel eenvoudig te vergelijken.
 
Waar zitten de verschillen?
Kijk en vergelijk!
Kijk wat de kale prijs is van de energie eenheid (kWh bij elektra en M³ bij gas)
en de vastrechtkosten.
Dit zijn de enige prijzen die het verschil maken!
Je kunt deze gegevens vinden op de jaar afrekening.
 
Hoe zit het dan met de overige kosten?
De overige kosten zijn kosten die betaald moeten worden aan allerlei andere instanties (waaronder de belastingdienst) en zijn gekoppeld aan de hoeveelheid afgenomen energie.
(Hoe hoger het verbruik hoe hoger deze kosten worden)
De energiemaatschappijen moeten die kosten aan de instanties betalen, zijn voor allen gelijk
(zij kunnen die prijzen niet veranderen) en fungeren voor dit kostendeel als administratiekantoor.
 
Maatschappijen met een grote klantenkring kunnen goedkoper energie inkopen dan kleine.
Kleine maatschappijen kunnen dikwijls leven met minder winst.
Het zijn o.a. deze factoren waarop zij een prijs moet baseren.
Daar zit het verschil.
 
Sluit niet af aan de deur, laat een aanbieder terug komen als je vergelijkingsmateriaal hebt.
Ga niet direct in op aanlokkelijke voorstellen, blijf vergelijken op kale prijs en vastrechtkosten.
Een meerjarencontract is niet altijd voordeliger.
Wil je overstappen doe dat dan als je contract afloopt. (boete vrij)
 
Bij een vergelijkingsbureau zoals energie adviesbank kan men vrijblijvend advies opvragen en krijg je b.v. 4 of 5 offertes waaruit een keus gemaakt kan worden.
Als je besluit in te gaan op een van de offertes kan het bureau dit voor je in gang zetten.
Ter info: Het bureau ontvangt een kleine provisie van de maatschappij waarbij het contract wordt afgesloten.
 
Het is niet verkeerd om dit bij twee of meer bureaus te doen.
Deze bureaus zijn te vinden op het internet.
 
Heb je nog vragen, wij hebben waarschijnlijk wel een antwoord.
 
Wijkraad Deurne West
 

Eerste Hulp Bij Dementie - koffer

Ook in onze wijk is de EHBD-koffer te leen.
Wilt u meer informatie over de inhoud van de koffer of wilt u hem graag eens lenen? Neem dan contact op met Mandy Smeets.
mandysmeets@levgroep.nl / 0681518013

Attentie vorige Wijkraad

Als dank voor de jarenlange inzet hebben wij als "nieuwe" wijkraad gemeend de leden van de vorige wijkraad: Ronald Scharroo, Marjon Joosten, Ben van Kessel, Piet Verbakel & Wim van de Berkmortel, een welverdiend etentje cadeau te doen. Hierbij spreken we nogmaals onze dank uit voor al het werk dat zij hebben gedaan.

Deurne Alert : ook in onze wijk aanwezig!

In verschillende buurten en wijken in de gemeente Deurne zijn Whatsapp-alertgroepen actief onder de naam Deurne Alert. In zo'n groep wisselen buurtbewoners informatie uit over verdachte personen of situaties in de eigen buurt of wijk. Deurne Alert is een initiatief van de LEVgroep, politie en de gemeente Deurne in nauwe samenwerking met de inwoners.

Een Whatsapp-alertgroep bestaat uit een groep inwoners uit dezelfde buurt of wijk. Via de groep wisselen zij onderling snel en gemakkelijk informatie uit over verdachte situaties of personen die zij signaleren in de eigen buurt of wijk, met als doel de plannen van een verdachte persoon te verstoren.

De Whatsapp-alertgroepen worden beheerd door de wijkbeheerders van de LEVgroep. Samen vormen zij een overkoepelende regiegroep. Via de beheerders kunnen berichten worden doorgesluisd naar een andere groep op het moment dat een verdachte persoon zich naar een andere buurt of wijk verplaatst.

Aanmelden voor Deurne Alert
Wilt u ook lid worden van Deurne Alert? Dit kan door een mail te sturen naar een van de wijkbeheerders Michel van Eunen of Mandy Smeets met als onderwerp buurtpreventie. Vermeld hierin uw naam, adres en mobiele nummer.
De wijkbeheerders zorgen ervoor dat u in de juiste groep wordt geplaatst.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Meer informatie kunt u vinden op de website van de Gemeente Deurne of op de Facebookpagina van Deurne Alert. Heeft daarna nog vragen dan kunt u contact op nemen met LEVgroep.

Burendag 23 SEPTEMBER 2017

23 September 2017 is het Burendag.
Dit jaar doen we hier ook aan mee, komen jullie ook?!
 
Vanaf 10.00uur kunnen we hulp gebruiken bij het onkruidvrij maken van de stoep rondom het veld bij Wijkgebouw D'n Houten Hoek.
 
Van 12.00-13.00uur: lunchen met de bewoners die in de ochtend hebben geholpen met onkruid verwijderen

Vanaf ongeveer 13.00uur is er muziek, kunt u elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje en zullen er ook diverse leuke activiteiten zijn voor jong & oud.
 
Ontmoeten we u / jou dan ook?
  In samenwerking met :

Project Openbare Verlichting

Van 10 mei 2017 t/m 31 mei 2017 waren er in onze wijk van deze stickers zichtbaar op diverse lantaarnpalen. De gemeenteraad van Deurne heeft op 7 juli 2015 haar nieuwe beleid voor de openbare verlichting vastgesteld.
Speerpunten uit dit beleid zijn:
- minder licht in het buitengebied en daar waar mogelijk binnen de bebouwde
  kom/ in de wijk, op belangrijke schoolfietsroutes juist wel licht
- alle verlichting die blijft staan zal op termijn verduurzaamd worden en worden
  vervangen door LED-verlichting

U, als wijkbewoner en gebruiker van de openbare ruimte, weet als geen ander waar behoefte is aan licht en waar het minder kan. In Neerkant is door de gemeente en dorpsraad daarom samen met de bewoners alle verlichting bekeken, besproken en is er uiteindelijk een afgewogen plan opgesteld. Deze werkwijze is zo goed bevallen dat de gemeente dit ook in de rest van Deurne wil doen, om zo te komen tot een door de bewoners, wijkraad en gemeente gedragen plan. De gemeente heeft de dorps- en wijkraden gevraagd bijeenkomsten te willen organiseren waar de inwoners hun wensen kenbaar kunnen maken. Gezien het feit dat de wijkraad vanaf begin dit jaar een doorstart heeft gemaakt in een nieuwe samenstelling, waren wij niet in staat aan de specifieke vraag van de gemeente te voldoen maar waren wij wel van mening dat u als bewoner inzicht moest kunnen hebben in het verlichtingsplan!
Daarop heeft de wijkraad samen met de gemeente op 1 maart jongstleden een informatieavond in het wijkgebouw georganiseerd waarop u de plannen kon inzien en vragen kon stellen e/o wensen kenbaar kon maken. Op deze avond zijn 2 bewoners geweest van 2 adressen. Wellicht kon men niet op deze avond ofwel men vindt het goed geregeld of er is geen interesse in het onderwerp..
Bij vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Deurne tel: 0493-387711

Plaatsing extra afvalbak

Afgelopen weken zijn er diverse klachten over rondslingerende hondenpoepzakjes binnengekomen bij de Wijkraad Deurne West en bij de Gemeente Deurne.
Op het stuk vanaf de kruising met de Haspelweg t/m Jules de Cortestraat werden hondenpoepzakjes gedeponeerd langs het fietspad en in de berm. Dit is uiteraard NIET de bedoeling!
De klachten zijn opgepakt door de Wijkraad en de Gemeente en dit heeft geresulteerd in het plaatsen van een extra gele bak ter hoogte van de Jules de Cortestraat/Helmondseweg. Direct omwonenden zijn hierover geïnformeerd en hebben toestemming gegeven.
De gele bak is bedoeld voor het deponeren van HONDENPOEPZAKJES.
Gelieve het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren en NIET op straat, met zijn allen houden we het schoon!
 
-bericht 19/05/2017

Doorstart Wijkraad Deurne West in 2017

De Wijkraad Deurne West heeft een doorstart gemaakt in een nieuwe samenstelling en zal zich blijven inzetten voor onze wijk. We bevinden ons momenteel nog in de overnamefase.
U kunt indien nodig in de tussenliggende tijd de Wijkraad Deurne West bereiken via wijkraad-deurnewest@outlook.com

Parkeersituatie rondom Brummelhuis

Op 6 april 2016 ontving uw wijkraad een bericht van gemeente Deurne waarin zij aangeven geen heil te zien in het corrigeren van de fout die zij zelf hebben gemaakt. Er komen dus geen extra parkeervoorzieningen voor bezoekers van het Brummelhuis. Hierbij heeft de wethouder tijdens zijn bezoek aan de wijkraad aangegeven dat de ondernemer in alle randvoorwaarden heeft voorzien. Dit betekent dat de mensen in ons gemeentehuis, bij het verstrekken van de vergunning, hun huiswerk niet goed genoeg hebben gedaan. Men heeft namelijk niet voldoende rekening gehouden met parkeervoorzieningen terwijl men wel kon zien dat een bezoekersaantal van 150 personen mogelijk is.  Hetgeen hieraan toegevoegd mag worden is dat er geen sprake is van het kappen van bomen op het grasveld.
Zoals u in Deurne West wellicht is opgevallen is de parkeerdrukte bij, en rondom, het Brummelhuis in onze wijk op regelmatige basis gigantisch te noemen. De vergunning verlenende partij heeft dit onvoldoende voorzien en daarom aan de wijkraad gevraagd (dus niet zelf) om een advies. Na een advies te hebben geformuleerd en met de wethouder van de gemeente Deurne te hebben besproken wilden we de direct betrokken mensen nog om raad vragen. Dit heeft de wijkraad (ook) op zich genomen met het onderstaande bericht op 17 maart 2016 als resultaat.
Op verzoek van de Gemeente Deurne heeft de wijkraad rondom het Willibrordusplantsoen gekeken of er draagvlak is voor het aanleggen van parkeerplaatsen waar nu het gras met de bomen is.
Het plan is om op de kop bij de Pastoor Jacobsstraat een omheinde speeltuin te maken. Verder zou de rij bomen aan de ventwegzijde blijven staan en de rest zou gerooid moeten worden (of in ieder geval de binnenste rij bomen) om plaats te maken voor parkeervakken.
De rij bomen die blijft staan zouden aaneengesloten worden door een heg, waartussen eventueel de honden nog kunnen worden uit gelaten. Bij het benaderen van de buurtbewoners is bij 24 huizen aangebeld. Bij 7 huizen bleek niemand thuis te zijn (deur werd niet geopend). Van de 17 buurtbewoners waarbij deze optie is besproken bleek dat op 7 adressen bezwaren zijn voor het rooien van de bomen en bij de andere 10 adressen bleek men akkoord met de aangedragen optie voor het creëren van parkeergelegenheid voor Brummelhuis bezoekers.
De opmerkingen die we hebben gekregen zijn:
- Is het nodig om de bomen te rooien, kan er niet tussendoor verhard worden?
- Kan het Willibrordusplantsoen 30km/uur worden qua maximale verkeerssnelheid, zeker als er een speeltuin komt?
- Is het mogelijk om de ventweg bij het Willibrordusplantsoen ook mee te nemen, zeker gezien het wortelen van de
  bomen in het trottoir?
- Waar mogen de honden nu uitgelaten worden: is dit meegenomen?
Op alle adressen welke zijn benaderd was men wel volledig akkoord met de komst van een speeltuin.
Ook was iedereen van mening dat er wel iets moet gebeuren m.b.t. het parkeren rondom het Brummelhuis.
De wijkraad heeft dit alles nu teruggelegd bij de Gemeente Deurne met het verzoek om met een nieuw plan te komen. (bericht vorige wijkraad van 2016)