Schaakvereniging Deurne

Schaak Vereniging Deurne heeft haar clubavond op donderdagavond vanaf 20.00 uur .
De wat oudere jeugd, die al een redelijk potje kan schaken en de volwassenen spelen er vanaf 20.00 uur een onderlinge competitie. Er zijn verschillende niveau´s van sterkte.

Met ingang van het seizoen 2012-2013 doet men dit 1x per 14 dagen samen met S.C. Combinatie uit Asten.
De vereniging heeft momenteel een 40-tal leden, waarvan de helft jeugd.
Deze spelen op vrijdagavond in S.C.C. D’n Draai in de Zeilberg en krijgen er , naast het spelen van onderlinge partijtjes, les van ervaren en enthousiaste clubleden. Men gebruikt er de Stappenmethode van Brunia/Van Wijgerden . Aan het eind van het seizoen kan men examen doen en een diploma behalen.

De volwassenen spelen mee in zowel de avond – als de zaterdagcompetitie van de NBSB.
Er zijn door het jaar heen verschillende eigen toernooien zoals het Kerstschaaktoernooi , het 50 + toernooi en het Damestoernooi.
De jeugd doet mee aan de wedstrijden om de Peelcup/Peelleague en aan de door de NBSB georganiseerde kampioenschappen.
Zelf organiseert men een Sneeuwballentoernooi in januari; een carnaval(s)toernooi in februari en een Generatieklooftoernooi in mei.
Op de website van de club: www.schaakverenigingdeurne.nl kunt u verdere informatie vinden.